Toernooi

Routeplanning Burum

Voor degenen die niet bekend zijn met de ligging van het dorp Burum even het volgende:

Burum is vooral bekend om haar vele satelliet schotels (groot en klein) het grondstation voor satellietcommunicatie (in de volksmond genaamd de Grote Oren/Greate Earen.)

Burum ligt direct ten noorden van de Friesestraatweg (N355) Groningen-Leeuwarden tussen de dorpen Grijpskerk (prov. Groningen) en Buitenpost (prov. Friesland) en net ten

westen van de rivier de Lauwers, de scheiding tussen de Provincie Groningen en Friesland.

Vanuit de richting Assen (A28) heeft men in feite 2 keuzes; of via Groningen rondweg West richting Zuidhorn; (N355)Je komt dan vervolgens langs de plaatsen Aduard, Zuid- en Noordhorn, Niezijl, Grijpskerk, Visvliet en vervolgens neem je de afslag Burum Als je de autobaan wilt aanhouden ga je bij Groningen richting Drachten (A7)en neem je de afslag Boerakker.

Je vindt dan de aanwijzing richting Grijpskerk en komt zo ook weer op de N 355 terecht en vervolgt de route zoals hierboven is aangegeven.

Vanuit de richting Winsum heb je ook 2 keuzes: nl. vanuit Winsum richting Groningen en via de rondweg Noord richting Zuidhorn (N355) zie hier eerder. Of je kunt ook via Zoutkamp binnendoor richting Warfstermolen en vervolgens Burum.

Van de richting Leeuwarden neemt u bij de rotonde bij Buitenpost, 1e afslag de rondweg richting Groningen/Grijpskerk, bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor en tenslotte bij de laatste rotonde slaat u af richting Groningen/Grijpskerk en komt zo op de Friesestraatweg N355 en neemt na ongeveer 5 km. de afslag links naar Burum.

Vanaf de richting Surhuisterveen geldt hetzelfde vanaf de 2e rotonde. In het dorp Burum vindt je richtingaanduidingen die o.a. naar het dorpshuis Toutenburg (Meihuizenstraat 2) verwijzen waar het biljarttoernooi plaats zal vinden.

Uitnodiging voor het open Burumer libre biljarttoernooi 2018

Burum, maart 2018

Uitnodiging voor het open Burumer libre biljarttoernooi  2018

Namens alle leden van de biljartclub de Klos 1981 mogen wij jullie uitnodigen om deel te nemen aan ons biljarttoernooi, welke wij houden in het kader van Burum Cultureel (BC), welke zich dit jaar presenteert als het broertje van Leeuwaarden Culturele hoofdstad. Dit toernooi vervangt in principe ons jubileumtoernooi van 2016 (35 jarig bestaan). Reeds drie keer eerder hebben we een jubileumtoernooi gehouden en wel in oktober 2001 (20 jarig bestaan) waar toen de 13 jarige Richard Doggen van BC Kornhorn de verrassende winnaar werd, in februari 2006 (25 jarig bestaan) waar toen Johan Enting van BC de Klos de beste was en tenslotte in februari 2011 (30 jarig bestaan) waar Henk Vlasma, eveneens van BC de Klos, toen met de hoogste eer ging strijken.

In tegenstelling tot voorgaande toernooien zal er dit jaar geen driebanden toernooi worden gehouden maar alleen een toernooi in het libre onderdeel, welke plaats zal vinden van maandag 16 t/m zaterdag 21 april.

Bij de voorrondes,  zal er in poules worden  gespeeld waar een ieder, afhankelijk van de grootte van de poule twee dan wel drie partijen zal spelen.

Ieder met een moyenne tussen de 0.5 en 6.99 kan meedoen aan dit toernooi.

Lees meer...

19-2-2011: Succesvolle start biljarttoernooi

In het kader van haar dertig jarig bestaan organiseert BC de Klos van 19 tot 26 februari een groot biljarttoernooi welke gehouden wordt in het dorpshuis Toutenburg te Burm en welke bestaat uit een tweetal onderdelen, namelijk een driebandentoernooi welke afgelopen zaterdag werd gehouden en een libre toernooi welke de komende week gehouden zal worden.

Lees meer...

26-2-2011: Biljarttoernooi succesvol afgesloten

Afgelopen zaterdag 26 februari 2011 is het biljarttoernooi van BC de Klos in het kader van haar dertig jarig bestaan zeer succesvol afgesloten. In een gezellige ambiance van de grote zaal van het dorpshuis Toutenburg, hadden na de voorronden, welke van maandag tot en met vrijdag waren gehouden, zich zaterdag acht finalisten geplaatst die ingedeeld werden in twee poules van vier en onderling uitmaakten wie de uiteindelijke finale mochten spelen.

Lees meer...

Het Jubileumtoernooi van BC de Klos barst los.

Nog even en het biljarttoernooi ter ere van haar dertig jarig bestaan van BC de Klos barst los.

Er hebben zich een record aantal biljarters aangemeld. In totaal zullen 82 biljarters van 16 verschillende biljartclubs gaan strijden om de titels welke zal bestaan uit een driebandentoernooi waaraan 24 biljarters deelnemen en welke op zaterdag 19 februari a.s. zal worden gehouden. In de week daarop gaan nog eens 58 biljarters strijden om de hoogste eer in het onderdeel libre, waar maandag t/m donderdag de voorrondes gespeeld zullen worden en vrijdag de  laatste 16 overgebleven spelers zullen uitmaken welke 8 spelers uiteindelijk op zaterdag 26 februari de finale zullen spelen om uit te maken wie zich de uiteindelijke jubileumkampioen 2011 van BC de Klos mag noemen.

Lees meer...

Copyright © 2018 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden