Verslagen

5-1-2018: Jeannette Perdon neem resoluut de kop

Vrijdagavond 5 januari 2018 werd de vijfde ronde van de tweede kaart libre afgewerkt. Opvallendste gebeurtenis deze avond was opnieuw verlies van de koploper, waardoor Jeannette Perdon nu resoluut de koppositie heeft overgenomen.

De eerste partij ging tussen Renze Poortinga en Jeannette Perdon. Beide spelers speelden een prima partij, maar het was Jeannette die het eerst haar laatste carambole wist te maken en wel reeds in de zeventiende beurt, waardoor ze drie punten verdiende en hiermede de koppositie in de competitie heeft overgenomen van Jaap, die later op de avond geen punten wist te verzamelen. Renze kreeg voor zijn goed tegenspel nog een bonuspunt toebedeeld.

Hierna namen Steffan en Hendrik Perdon het tegen elkaar op. Hendrik kwam te laat uit de startblokken waardoor de evenwichtige Steffan een voorspong opbouwde. Hoewel Hendrik er nog tot tweemaal toe een mooie serie van negen caramboles wist te maken, was het Steffan die de partij in de vijfentwintigste beurt op zijn naam schreef en hierdoor weer drie punten verdiende, terwijl Hendrik net een carambole tekort kwam voor de voor hem broodnodige bonuspunt en zo puntloos bleef.

Vervolgens namen Sjoerd Vlasma en Henk Vlasma het tegen elkaar op. Een voor Henk dramatische partij, die inmiddels in een dip is komen te zitten, waar Sjoerd op dit moment geen last van heeft. Hoewel hij ook niet optimaal speelde wist hij de eenzijdige partij in de zevenentwintigste beurt in winst om te zetten en hierdoor alweer drie punten verdiende en hierdoor zijn positie in de competitie verder verstevigde, terwijl de kansloze Henk alweer een plaatsje moest inleveren.

De volgende partij ging tussen Renze Poortinga en Hendrik Perdon. Dit was een partij die vooruit werd gespeeld, daar Hendrik volgende week verhinderd is. Een alweer kansloze missie voor Hendrik die Renze in een razend tempo zijn caramboles zag maken en zijn snelste partij van vijftien beurten evenaarde en zo drie dikke punten verdiende en verder opklom op de ranglijst, terwijl Hendrik zijn positie als hekkensluiter deze avond weer moest overnemen van Sijco.

De slotpartij ging tussen Jaap Gulmans en Sijco Boonstra. Of te wel tot deze avond de koploper tegen de hekkensluiter. Dit bleek echter niet uit de partij. Jaap poedelde teveel om het Sijco moeilijk te maken, die het lukt om precies in de dertigste beurt zijn laatste carambole te maken, hierdoor op de valreep drie punten verdiende en zo zijn plaatst als hekkensluiter over kon doen aan Hendrik, terwijl Jaap puntloos bleef en zo zijn koppositie moest overdoen aan Jeannette Perdon.

Door de uitslagen van deze avond is het vanaf de zesde plaatst nog spannender geworden, daar plaats zes slechts vier punten verwijderd is van de koploopster.

Copyright © 2018 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden